بایدها و نبایدهای تغذیه ای شب یلدا

به گزارش بلاگ پو، یک متخصص تغذیه در مورد تغذیه مناسب در شب یلدا گفت: در شب یلدا باید تعادل و تناسب در مصرف مواد غذایی رعایت گردد و شیرینی جات بهتر است که حذف شوند.

بایدها و نبایدهای تغذیه ای شب یلدا

به گزارش خبرنگاران، شهاب اولیایی در تبادل نظر با مهر در مورد تغذیه مناسب در شب یلدا گفت: همانطور که می دانیم شب یلدا آخرین شب پاییز و مقدمه ای است بر فصل زمستان؛ ایرانیان نیز در این شب آداب و رسوم خاصی از جمله دور هم جمع شدن و مصرف تنقلات را دارند البته با توجه به شیوع ویروس کرونا نسبت به عدم تجمع و پرهیز از هرگونه دورهمی باید توجه داشت چراکه قسمت عمده ابتلاء به این بیماری مبنی بر دورهمی های خانوادگی است.

این متخصص تغذیه اظهار کرد: شیرینی، مواد قندی، آجیل، میوه و برخی از دسرها از جمله تنقلاتی هستند که در این شب مصرف می شوند بدیهی است؛ مصرف این موارد برای افراد سالم به شرط رعایت تناسب و تعادل عاری از مشکل است، مصرف میوه هایی مانند انار، هندوانه و مرکبات با توجه به اینکه از نظر طب سنتی اکثرشان طبع سردی دارند ممکن است در برخی از افراد حساس با دل درد همراه باشد به همین دلیل در صورت مصرف باید تعادل این موارد را نیز رعایت کرد.

وی اعلام کرد: برای جلوگیری از مسائل ذکر شده برای مثال می توان انار را با گلپر که طبع گرمی دارد استفاده نمود همچنین مصرف میوه را به نیم ساعت یا یک ساعت و نیم بعد از غذا محدود کنیم چراکه مصرف میوه در نزدیکی وعده های اصلی غذایی سبب می گردد خواص میوه به دلیل تفاوت زمان هضم غذا با آنها از بین برود و سیستم گوارش را با مشکل روبه رو کند.

اولیایی در مورد مصرف مواد قندی و شیرینی جات در این شب اضافه نمود: مصرف شیرینی جات می تواند افزایش وزن، قند خون و چربی خون را در پی داشته باشد بنابراین توصیه ما این است که در مصرف مواد قندی و شیرینی جات نیز تعادل را رعایت نموده و از پرخوری جدا خودداری گردد هرچند که اگر مصرف شیرینی جات به صورت کامل در این شب ممنوع گردد بسیار خوب است.

این متخصص تغذیه مطرح نمود: یکی دیگر از نکاتی که باید در مورد تغذیه مخصوص شب یلدا به آن توجه داشت وعده های غذایی است که اگر سبک، مختصر و کم چرب باشد بسیار خوب است همچنین در مورد مصرف آجیل و یا مغز دانه ها باید گفت همانطور که این خوراکی ها سرشار از مواد مغذی هستند اما بسیار چرب و پرکالری اند و حتی برخی از آنها می توانند حاوی آلودگی هایی مانند کپک ها باشند بنابراین در زمان خرید و همچنین مصرف آنها باید دقت گردد.

وی در آخر توضیح داد: اگر مغز دانه ها و یا آجیل مصرفی در این شب به صورت خام باشد بهتر است چراکه آجیل های بوداده شده با نمک طعم دار می شوند و به همین دلیل برای افرادی که فشار خون بالا دارند بسیار مضر است لازم به ذکر است؛ برای افرادی که طبع سردی دارند به دلیل اینکه بیشتر میوه های مصرفی در این شب مانند هندوانه و انار طبع سرد دارند توصیه می کنیم از چای و نبات یا عسل استفاده نمایند و یا می توانند از میوه هایی مانند موز یا انبه استفاده نمایند تا با مسئله ای رو به رو نشوند.

fun30t1.ir: شهر سرگرمی، در شهر سرگرمی کلی مطلب باحال براتون داریم

javedandld.ir: مجله جاودان | مجله خانه و خانواده ایرانی

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 23 آبان 1400 بروزرسانی: 23 آبان 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 40088

به "بایدها و نبایدهای تغذیه ای شب یلدا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بایدها و نبایدهای تغذیه ای شب یلدا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید