قابل شناسایی نبودن مسافران کرونایی در آژانس و هتل

به گزارش بلاگ پو، ایسنا/ این خبر پیرامون قابل شناسایی نبودن مسافران کرونایی در آژانس و هتل برای شما نگارش شده است.

قابل شناسایی نبودن مسافران کرونایی در آژانس و هتل

قضیه چیست؟

وزارت بهداشت سفر افراد مبتلا به کرونا را تا 14 روز ممنوع نمود و در بخشنامه ای به معاون حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، مدیرعامل شرکت راه آهن، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور تاکید نمود از جابه جایی مسافران به صورت هوایی، دریایی، ریلی و جاده ای بدون دریافت نتیجه تست منفی کرونا خودداری نمایند.

وزارت بهداشت اما بعد شرح داد که لزومی ندارد مردم برای سفرهای داخلی حتما تست کرونا بدهند، کنترل مسافران به وسیله سرویس برخط استعلام الکترونیکی شرایط ابتلا به کووید-19 صورت می گیرد. معاون گردشگری هم تایید کرد: سفر به ارائه نتیجه منفی تست کرونا مشروط نشده و طبق شرح وزارت بهداشت، لازم نیست پیش از سفرهای داخلی تست PCR انجام گردد. اما از ورود مبتلایان کووید-19 به داخل هواپیما، قطار و اتوبوس جلوگیری می گردد و خدمات تور و سفر به مبتلایان کرونا نباید فروخته گردد. وزیر راه و شهرسازی نیز به همین دلیل گفت که ارائه تست کرونا برای سفرها و پروازهای داخلی الزامی نیست، چرا که در شرایط کنونی ظرفیت دریافت تست و هزینه های آن وجود ندارد و به همین دلیل وزارت بهداشت به آن وارد نشده و تا به امروز، غیر از غربالگری و تب سنجی خواسته ای نداشته است.

طرح کنترل مسافران مبتلا به کرونا قرار بود از اول آذر اجرا گردد. معاون هوانوردی سازمان هواپیمایی دوم آذر در جریان بازدیدی که از فرودگاه مهرآباد و فرایند صدور بلیت هواپیما و کارت پرواز براساس پروتکل های جدید داشت، گفت: برای مبتلایان به ویروس کرونا بلیتی صادر نمی گردد. سازمان هواپیمایی در گزارشی که از آن بازدید منتشر کرد، خبر داد که تمام شرکتهای هواپیمایی داخلی به سامانه شناسایی بیماران مبتلا به کووید 19 وزارت بهداشت متصل شده اند. براین اساس ابتدا در زمان فروش بلیت، شرایط مسافر ازطریق اتصال به بانک اطلاعاتی بیماران مبتلا به کرونا در وب سرویس ماسک وزارت بهداشت استعلام گرفته شده و درصورت ابتلای مسافر به کرونا بلیت صادر نمی گردد. همچنین شرایط مسافران در زمان حضور در فرودگاه و هنگام دریافت کارت پرواز از وب سرویس مذکور استعلام می گردد و در صورت ابتلا به کووید 19، کارت پرواز صادر نمی گردد.

چهارم آذر نیز در خبری به نقل از معاون حمل ونقل و زیر راه و شهرسازی اعلام شد که برای 700 مسافر مبتلا به کرونا در حوزه هوایی، ریلی و جاده ای بلیت صادر نشده است.

شرکت حمل و نقل ریلی رجا و سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای نیز در چهارم آذر از اتصال به شبکه شناسایی بیماران مبتلا به کرونا خبر دادند.

با این حال، شرکت های خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی و هتل ها هنوز به سامانه وزارت بهداشت برای استعلام از شرایط مسافران به مبتلا کرونا متصل نشده اند. حرمت الله رفیعی، رئیس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی می گوید: تا به امروز بخشنامه ای به دست ما نرسیده و به سامانه وزارت بهداشت نیز متصل نشده ایم. آژانس ها و سامانه های فروش آنلاین بلیت هنوز امکان دریافت استعلام از شرایط مسافران مبتلا به کرونا را ندارند و نمی توانند بیماران را تشخیص دهند و طبیعتا به هر مراجعه نماینده ای بلیت می فروشند.

او پیرامون قابل شناسایی نبودن مسافران کرونایی در آژانس و هتل می افزاید: گفته شده تمام ایرلاین ها به سامانه وزارت بهداشت متصل شده اند و امکان شناسایی بیماران کرونایی را دارند، اما مساله این است که ایرلاین ها اغلب فروشنده بلیت نیستند، مردم بلیت را یا آنلاین از وبسایت ها می خرند یا از آژانس های مسافرتی. موضوع دیگر این است که تعدادی از ایرلاین ها اصلا نمی توانند به سامانه وزارت بهداشت متصل شوند چون سرور خارجی دارند. آژانس ها هم که هنوز به اطلاعات بیماران مبتلا به کرونا دسترسی ندارند، پس بلیت می فروشند. مسافر تا فرودگاه می رود، پای پرواز مشخصات او را چک می نمایند و اگر مبتلا باشد برش می گردانند؛ آیا این شیوه درست است؟

رفیعی با تکرار انتقادهایی که پیش تر به بخشنامه وزارت بهداشت وارد نموده بود، می گوید: این بخشنامه ناکارآمد است؛ مگر همه مسافران تست کرونا داده اند؟ بعضی ناقل بی علامت هستند و تست هم نداده اند، چگونه می توان این افراد را شناسایی کرد!؟

رئیس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی اظهار می نماید: مثلا در سفرهای اروپا شرط فروش بلیت هواپیما داشتن ویزای کشور مقصد است، آژانس می داند به مسافری که ویزا ندارد نباید بلیت بفروشد، اما درباره سفرهای داخلی و کنترل مسافران مبتلا به کرونا، چه اطلاعات دقیقی در دسترس آژانس وجود دارد که خدماتی به این افراد نفروشد و مانع سفر بیماران مبتلا به کرونا گردد؟

جمشید حمزه زاده، رئیس جامعه هتلداران ایران می گوید که هتل ها هنوز به سامانه وزارت بهداشت متصل نشده اند و امکان تشخیص بیماران مبتلا به کرونا را ندارند.

او به برقراری ماموریت های کاری و بعضی سفرها اشاره می نماید و ادامه می دهد: هیچ بخشنامه و یا دستورالعملی در رابطه با چگونگی اتصال به سامانه شناسایی بیماران کرونا در اختیار هتل ها قرار نگرفته است، ولی اطلاع داریم که از کانال وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مکاتباتی با وزارت بهداشت شده که هتلها به این سامانه دسترسی پیدا نمایند.

وزارت بهداشت در دستورالعملی که 26 آبان ابلاغ کرد، درباره چگونگی اتصال به سرویس برخط استعلام الکترونیکی شرایط ابتلا به کووید-19 شرحاتی داده و تاکید نموده بود: تمام شرکتهای ارائه دهنده سامانه فروش بلیت مسافربری به صورت انفرادی و چارتری که هم اکنون سامانه های ایشان در دفاتر خدمات مسافربری و گردشگری کشور درحال استفاده است، ملزم به انجام به روزرسانی های فنی مربوطه در نرم افزارهای خود هستند تا از آن طریق قابلیت استعلام الکترونیکی و ممانعت از فروش بلیت برای فروشندگان بلیت مسافربری در سراسر کشور فراهم گردد. به منظور بهره برداری از این سرویس الکترونیکی و پیاده سازی آن در سامانه های مربوطه مقتضی است در گام نخست شرکت ها نسبت به برقراری ارتباط شبکه با گذرگاه خدمات الکترونیکی سروا PGSB سازمان فناوری اطلاعات ایران اقدام نمایند...

اما معاون گردشگری نامه دیگری به وزارت بهداشت نوشت و پیشنهاد کرد دسترسی لازم به داده های مربوط به بیماران مبتلا به کووید-19 را به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بدهد تا همه تاسیسات گردشگری از این طریق از شرایط مسافران مبتلا به کرونا آگاه شوند و به قطع زنجیره این ویروس یاری نمایند. ولی تیموری گفت: وزارت بهداشت امکان دسترسی به داده های بیماران مبتلا به کرونا را فقط برای شرکت های حمل و نقل و دفاتر خدمات مسافرتی فراهم نموده و سایر تاسیسات از این دسترسی محروم هستند.

کشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس

چین: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو

بلاگ پو: بلاگ پو: سیستم مدیریت محتوای قدرتمند

منبع: همگردی
انتشار: 14 مهر 1400 بروزرسانی: 14 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 38854

به "قابل شناسایی نبودن مسافران کرونایی در آژانس و هتل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قابل شناسایی نبودن مسافران کرونایی در آژانس و هتل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید