عمارت مسعودیه؛ همه چیز درباره این عمارت مشهور و زیبا

به گزارش بلاگ پو، خبرنگاران: وقتی صحبت از گردشگری پایتخت و تهران گردی می گردد معمولاً جاذبه های گردشگری مشخصی در اول لیست قرار می گیرند و نمی توان تهران گردی را بدون آن ها تصور کرد. ساختمان ها و بنا های تاریخی و قدیمی نیز از آن دسته جاذبه هایی هستند که به لحاظ آنکه تهران در دوران قاجار به عنوان پایتخت شناخته شد تعداد آن ها کم هم نیست.

عمارت مسعودیه؛ همه چیز درباره این عمارت مشهور و زیبا

امروزه بسیاری از همین عمارت ها و ساختمان های تاریخی با کاربری ای متفاوت تر مورد استفاده قرار می گیرند و به عنوان مهم ترین اماکن گردشگری شهر تهران شناخته می شوند.

عمارت مسعودیه نیز یکی از همین ساختمان ها و عمارت های تاریخی معروفی است که امروزه به عنوان یک موزه و مکان فرهنگی و تفریحی مورد استفاده شهروندان و بازدیدنمایندگان قرار می گیرد. در این مطلب همراه ما باشید تا بیشتر با عمارت مسعودیه آشنا شویم.

درباره عمارت مسعودیه

عمارت مسعودیه ساختمان تاریخی زیبایی مربوط به دوران قاجار و واقع در میدان بهارستان تهران است. این عمارت در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسمی رسیده است و از این حیث اهمیت بسیاری دارد.

این بنا در زمان ناصرالدین شاه قاجار و به دستور فرزند او مسعود میرزا (ظل السلطان) ساخته شده و در حالی که اصالت ایرانی خود را به خصوص در رابطه با باغ های ایرانی حفظ نموده مقداری هم با عناصر معماری فرنگی در هم آمیخته و مزین شده است. معمار اصلی این بنا فردی به نام استاد شعبان معمار باشی است که در کنار چند تن از معماران برجسته دیگر ساخت این عمارت را به انجام رساندند.

این عمارت در گذشته به عنوان یکی از پایگاه های مشروطه خواستار و مخالفان محمدشاه بود. به علاوه باید به این مسئله نیز اشاره نمود که انفجار بمب دست ساز در زیر کالسکه محمدشاه نیز در نزدیکی همین عمارت رخ داد و همین موضوع بهانه ای شد تا مجلس به توپ بسته شده و خانه ظهیرالدوله، عمارت مسعودیه و سایر پایگاه ها به رگبار بسته شوند.

این عمارت هم چنین در عمر خود تجربه های دیگری را نیز به چشم دیده است، برای مثال در سال های 1342 و 1343 از آن به عنوان دانشکده افسری استفاده می شده و بعد از آن نیز در سال 1345 با جدایی وزارت فرهنگ و هنر از آموزش وپرورش در اختیار وزارت آموزش وپرورش نهاده شد و در نتیجه به عنوان اولین وزارتخانه آموزش وپرورش در ایران شناخته شد.

معماری عمارت مسعودیه

معماری این عمارت یکی از بزرگ ترین جذابیت های آن است و در ساختش حوصله و دقت زیادی به کار رفته است. عمارت مسعودیه به دو قسمت کلی اندرونی و بیرونی تقسیم می گردد و در کنار آن ها سایر قسمت ها نیز به چشم می خورند.

مجموعه این عمارت از چند بخش عمارت دیوان خانه، عمارت سردر پیاده رو و کالسکه رو، عمارت مشیرالدوله، حیاط خلوت، حیاط مشیری، سفره خانه، حوض خانه و هم چنین عمارت سید جوادی تشکیل شده است. هنر های به کار رفته در معماری این بنا شامل کاشی کاری، گچ بری، نقاشی دیواری، خطاطی و انواع تزئینات نفیسی می شوند که شکوه بسیاری را در این بنا به جا گذاشته اند.

محل محوطه ای که مجموعه مسعودیه در آن نهاده شده است دارای مساحتی در حدود 15600 مترمربع است و به صورت زمینی کشیده در جهت شمال شرقی، جنوب غربی نهاده شده است. کلیت این زمین به شکل ذوزنقه است، اما در نگاه اول نمی توان متوجه آن شد و به همین دلیل غالباً آن را مستطیل شکل تصور می نمایند.

ناگفته نماند که در این مجموعه تاریخی 7 کتیبه وجود دارد که اعتبار این بنا را به مراتب افزایش داده اند. این کتیبه ها در سردر کالسکه، سردر اصلی، عمارت مشیریه و عمارت دیوان خانه دیده می شوند.

بازدید از عمارت مسعودیه

علاوه بر زیبایی های کلی موجود در این عمارت امروزه با افزایش کاربری آن شرایط خوبی برای بازدید از عمارت مسعودیه فراهم شده است. گالری های هنری بسیاری در این مجموعه به نمایش گذاشته می شوند که بازدید از آن ها جذابیت زیادی را برای بازدیدنمایندگان به دنبال خواهد داشت.

علاوه بر این وجود کافه ای زیبا و البته مشهور به نام کافه مسعودیه نیز تأثیر زیادی در گردشگری این عمارت دارد. کافه مسعودیه در داخل این عمارت بوده و با شیشه های ارسی زیبا و رنگی خود حس و حال نوستالژیکی را در افراد ایجاد می نماید. به علاوه آنکه آرامش موجود در فضا در کنار میز و جایگاه های قدیمی و زیبا نیز لذت حضور در آن را چندین برابر می نماید.

گفتنی است که اگر شما ساکن شهر تهران نیستید و به دنبال جایی برای اقامت خود در نزدیکی عمارت مسعودیه می شد می توانید به هتل های سعدی، خیام و همین طور مهر مراجعه کنید. عمارت مسعودیه واقع در تهران، خیابان جمهوری، نرسیده به بهارستان، خیابان ملت، تقاطع خیابان اکباتان است و برای بازدید از آن می توانید روز های یکشنبه تا آدینه از ساعت 9 صبح تا 8 شب مراجعه نمایید.

راستا رفت وآمد به عمارت مسعودیه

از آنجایی که این عمارت و مجموعه در منطقه طرح ترافیکی نهاده شده است و رفت وآمد با خودروی شخصی در آن کار کمی سختی است توصیه می کنیم که برای بازدید از آن از وسایل نقلیه عمومی بهره ببرید. با این حال راستا های رفت وآمد به این عمارت شامل این موارد می شوند:

مترو:

استفاده از مترو ساده ترین و سرراست ترین راه برای رفتن به این عمارت است. شما باید وارد خط 2 شوید و در ایستگاه ملت از مترو خارج شوید. بعد از آن به سمت خیابان اکباتان بروید و خود را به ورودی عمارت مسعودیه برسانید. علاوه بر این ایستگاه متروی بهارستان نیز گزینه دیگری است که پیش روی شما نهاده شده است. شما می توانید به یاری این ایستگاه خود را به ضلع جنوب غربی میدان بهارستان برسانید و راه عمارت مسعودیه را پیش بگیرید.

اتوبوس:

به طور کلی اتوبوس های مختلفی از جمله خطوط میدان بهارستان، میدان جمهوری و... وجود دارند که می توانند شما را تا مقصد عمارت مسعودیه همراهی نمایند.

خودروی شخصی:

این راه هم به عنوان گزینه نسبتاً شلوغی پیش روی شما نهاده شده است. شما می توانید با خودروی شخصی خود تا خیابان جمهوری بروید و از آنجا با یاری یکی از کوچه ها وارد خیابان ملت و بعد هم خیابان اکباتان شوید و در نهایت راه عمارت مسعودیه را پیش بگیرید.

کشتی کروز: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس

منبع: برترین ها
انتشار: 14 مهر 1400 بروزرسانی: 14 مهر 1400 گردآورنده: blogpo.ir شناسه مطلب: 16188

به "عمارت مسعودیه؛ همه چیز درباره این عمارت مشهور و زیبا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عمارت مسعودیه؛ همه چیز درباره این عمارت مشهور و زیبا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید